Krimi kisokos

Avagy mit olvassatok, ha tényleg valami izgalmasra vágytok ❗️

Habár már tényleg az őrületig tudom fokozni a krimi / bűnügyi műfaj iránti megszállottságomat, mostanában tényleg túlviszem MINDEN határon

 074124817krimi.jpg

Az utóbbi időben főként krimiket olvastam, szóval most (egy kisebb eltűnés után) ezekből hoztam nektek egy kis ízelítőt. Persze spoiler nélkül !!

Na, de előszőr is had ejtsek néhány szót arról, hogy miért is jók a krimik 

1. baromi izgalmasak (irodalomelméleti profok bizonyították, hogy képesek vagyunk a nyomozóval együtt átélni a bűntényt)

2. habár realisztikusak a bűnügyi regények, mégis képesek kirángatni a hétköznapokból

3. NINCS NÁLUK JOBB MŰFAJ

Szóval nézzük is mik az igazi gyöngyszemek ( nem sorrendbe fogom a regényeket ismertetni, hiszen nem is tudnék köztük nagy különbséget tenni). 

1. Robert Galbraith: Gonosz pálya

 

Bizony sokan nem tudják, hogy Robert Galbraith nem más, mint a Harry Potter könyvekkel befutott J.K.Rowling. 

 

Persze talán nem is véletlen választotta a szerző a "kezdetekben" a névtelenséget. Egy teljesen más műfajban megmutatni magát biztos neki is hatalmas kihívás volt. Na jó, bevallom én is csak azért voksoltam a kötetek mellet, mert kiváncsi voltam mit tudott az utolérhetetlenül megtervezett fantasy világ után írni.

Habár azt hittem, hogy elsőre sikerült kitalálnom a gyilkost, hatalmasat tévedtem.

Na, de kezdjük az elején. 

Az első könyvet még 2013-ban dobták piacra Kakukkszó címmel, amelyet további 4 Cormoran Strike regény követett.  Lényegében mindegyik könyv baromi izgalmas és lebilincselő. 

A zsenialitás pedig nem is magában a történetben rejlik, mert sokszor bizony már kezd a végkifejlet a nyakatekertség teljes súlyával a regény szálaira nehezedni. Ami igazán képes megfogni benne, az a szereplők személye (sorry, de ez olyan Harry Potteres) szinte azért akarom egy éjszaka alatt kiolvasni az egész regényt, hogy megtudjam már mi van Strikekal meg az asszisztensével. 

2. Sophie Hannah: A másik fele él

 

Tényleg nehéz manapság olyan krimit találni a könyvesboltok polcain, amitől úgy ledöbbensz majd, hogy csak fogod a könyvet a kezedben és bambulod a betűket.

Na, ez pont ilyen lesz!

 Már maga a borító is roppant megfogó, hát még a sztori.

A középpontban egy rendkívül törékeny és furcsa lány áll, akinek élte szerelme bevall egy gyilkosságot. Igen ám, csakhogy a rendőrség ez teljes mértékben kitaláció. A teljes mértékben kamunak tűnő ügy azonban felkelti egy nyomozó figyelmét, és a lassan, később viszont annál szerteágazóbban tekergő szálak után ered.

Főként olyanoknak ajánlom ezt a regényt, akik képesek kivárni a kissé lassabb indulást, azonban hatalmas ledöbbenésre vágynak. 

 

Kezdetnek legyen is elég ennyi, később még jelentkezem újabb 2 krimivel �